Biologische groenten pluk je bij de zelfoogsttuin in Turnhout

Tijdens ons jubileumjaar delen we maar liefst 25 authentieke en doorleefde verhalen waar we ontzettend trots op zijn. Stuk voor stuk verhalen die hebben bijgedragen aan het punt waar we nu staan. Al 25 jaar goed voor elkaar! Vandaag over de zelfoogsttuin van de Sprong in samenwerking met Stad Turnhout! Waar mensen dagverse groenten kunnen komen plukken voor een eerlijke prijs. Dit lijkt ons een écht high five moment!

Bekijk de video over dit high-five moment onderaan de pagina!

De zelfoogsttuin is een samenwerking met stad Turnhout en is een project waar mensen lokale groenten kunnen komen oogsten en kopen. De Groenmakers van de Sprong zijn verantwoordelijk voor het telen van deze groenten. Met hun voeten in de grond verzorgen ze graag alle verse groenten. Verser bestaat niet.

Het zelfoogstabonnement
Bij de zelfoogsttuin kan je een abonnement kopen waarmee je dagelijks kraakverse groenten mag komen oogsten. De kosten voor een abonnement zijn hier te vinden. Het zijn eerlijke prijzen voor heerlijke groenten. De Groenmakers telen met veel oog voor ecologie en biodiversiteit. In een wereld waar monocultuur de norm is, willen we ons steentje bijdragen aan een gezonde balans tussen mens en natuur. Hier zijn we bij de Sprong dan ook dagelijks mee bezig.

Biodiversiteit en diversiteit
Bij de zelfoogsttuin is niet alleen oog voor biodiversiteit maar ook voor diversiteit. Moussa komt uit Syrië en is werkzaam bij de zelfoogsttuin vanuit een tewerkstellingsproject. Bij de Sprong proberen wij ook mensen eigenaar te maken van hun verhaal en hun werk, bij Mousa is dit een goede match gebleken. “Ik werk hier graag” vertelt Mousa.

Bekijk het hele verhaal over de zelfoogsttuin in de video, benieuwd naar een abonnement bij de zelfoogsttuin? Bekijk dan de prijzen en mogelijkheden hier.

De Sprong - de Groenmakers
de Groenmakers
is onderdeel van
Bezoek ons

We gebruiken alleen functionele en analytische cookies om je bezoeken te onthouden.